TPG Post                    1999 - 2008

Met TNT Post heb ik als partner van Christe & Veelenturf  diverse projecten gedaan, onder andere in samenwerking met Studio Dumbar. Aan de orde zijn gekomen: interieurs voor postkantoren en van agentschappen, zakelijke postkantoren, oplossingen voor kleine retail-omgevingen en self-service-apparatuur. 

Daarnaast zijn we ook regelmatig ingeschakeld voor brainstorm-sessies; met name over hoe TNT Post in de toekomst zichtbaar zal zijn voor de consument.

Een visualisatie van het Geïntegreerd Servicepunt Meubel.

Omdat de postkantoren zoals we die kennen werden opgeheven, moest er een alternatief worden bedacht. Uit één van de brainstorm-sessies kwam een meubel voort, dat de functies zou aanbieden die voorheen door een baliemedewerker werden verricht. Deze kunnen nu overgenomen worden door een winkelier. 

In dit meubel zijn geïntegreerd: een weegschaal, een narrow-casting-display, een kassa, een brievenbus en folderhouders.
Tot nu toe zijn er meer dan 450 stuks bij postagentschappen neergezet.

Christe & Veelenturf heeft in samenwerking met Studio Dumbar een vacuümgevormd display ontworpen waarin een totaaloverzicht wordt aangeboden van alle diensten die PTT post zijn klanten aanbiedt.

Het standaard ‘kale’ postzakkenmeubel kreeg een metalen om-kapping met een klep die omhoog kan en tevens dienst doet als vergrendeling. Hierdoor werd dit standaard meubel onderdeel van de huisstijl. 
Tot nu toe zijn er 2.500 van geproduceerd.

Op een gegeven moment werd de vraag actueel hoe het postkantoor van de nabije toekomst eruit zou zien en welke functie(s) deze nog te bieden zou hebben, en hoe dit vervolgens gerealiseerd zouden kunnen worden. 

In samenwerking met WAAC’s heb ik heb drie concepten voorgesteld: een ‘Stan-daard’, een ‘Balie-wand’ en een ‘Slab’. Waar de ‘Slab’-oplossing maximale aan-wezigheid op een minimaal oppervlak biedt, moet de ‘Standaard’ in een grote uitvoering veel meer het imago van TPG Post ondersteunen.